Rivot räpit

Yksi Suomen historian kovimmista takaiskuista, Alkon lakko, ei onnekseni koskenut kaikkia Helsingin myymälöitä. Kaappasin romanttisesta Itä-Pasilasta mukaani eteläafrikkalaista Pearly Bay Cape Rediä (5,78 €), joka tummanpuhuvassa salamyhkäisyydessään herätti heti mielenkiintoni. Vaikea sanoa edes jälkikäteen, oliko se hyväksi vai ei.

Tässä on nyt tullut vietettyä melko alkoholinhuuruista elämää ja mietittyä asioita. Kuten että pitäisikö minun ostaa perjantai-illaksi vain kaksi olutta, tehdä jotakin hyvää ruokaa, katsoa TV:stä tuleva leffa ja käydä nukkumaan. Lauantaina voisi herätä viimeistään yhdeksältä, tehdä aamiaista, käydä lounastamassa keskustassa, kävellä kaupungilla, lämmittää illalla sauna ja nukahtaa kesken Uutisvuodon. Sunnuntaina olisi vuorossa iltapäiväkävely puistossa ja illemmalla teatterissa käynti.

Tällaistahan elämän kuuluisi olla. Rentouttavia, rauhallisia viikonloppuja, jotka auttavat jaksamaan arjen velvoitteita. Minulla tilanne on täysin päinvastainen. Alan toipua vähäunisista viikonlopuistani torstain tai perjantain tienoilla, ja sitten edessä onkin jo uusi koettelemus. Vapaapäiväni vietän lähinnä melkoisessa laitamyötäisessä, mistä ei ole juurikaan hyötyä muille kuin Kallion baareille. Tietty voihan sitä perustella sillä, että kasvatan tällä tavoin BKT:tä ja edistän hyvinvointivaltion taloutta.

Olisiko nyt muutoksen aika? Pitäisikö hyvä elämä aloittaa tältä istumalta ilman mitään kompromisseja? No ei. Jos en nuorena tee typeryyksiä, käytä rahojani olueen, sekoile vastakkaisen sukupuolen kanssa, virstaa kerrostalon katolta alas tai paukuta patarumpua kuudelta maanantaiaamuna, en ehkä saa myöhemmin uusia tilaisuuksia. Nyt on se aika, kun pitää olla typerys. Koen sen suorastaan velvoitteeksi, ihan kuin jotkut kokevat työnteon tai laskujen maksamisen.

Siispä viini auki! Pearly Bay Cape Red tuoksuu kitkerältä. Onneksi pahaenteinen alkuvaikutelma petti, sillä viini on maultaan normaalia halpispunkkujen keskitasoa. Nautiskeluhetki ei ollut erityisen mieleenpainuva kokemus, mikä voi kyllä olla ihan hyväkin piirre. Esimerkiksi Karahvipunaviini teki aikoinaan lähtemättömän vaikutuksen, muttei todellakaan silleen hyvällä tavalla. Jos pullon etiketissä Pearly Bayn tavoin lukee ”easy-drinking red wine”, ei ole mitään syytä olla ostamatta sitä. Ellei hintaa kerry yli kuutta euroa.

Haluaisin vielä osoittaa kiitollisuuttani halvoille punaviineille, jotka ovat tehneet kuluneesta vuodesta antoisan ja hyvinkin mielenkiintoisen. Kesä ja kärpäset veivät hetkeksi viinihalut, mutta marraskuinen räntäsade on saanut minut taas turvautumaan tuohon jumalten uriiniin. Siihen uljaaseen nautintoaineeseen, jonka ansiosta olen pitkästä aikaa löytänyt itseni räppäämässä rivouksia Städärin tanssilattialla Haddawayn säestämänä. Kyllä elämä on välillä kaunista.

3/5

Mainokset
Published in: on 18.11. 2007 at 15:48  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://allekuuden.wordpress.com/2007/11/18/rivot-rapit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommenttiaJätä kommentti

  1. Missäs uudet jutut viipyvät?
    Eikö viina enää maistu, häh?

  2. Heh heh..
    ”Ibe Said”.

    Muslimi lukee humalahakuisia punaviiniarvosteluja.

  3. Huomasin tässä juuri kauhukseni, että Pearly Bay Cape Redkin maksaa nykyisin 6,04 euroa. Liuta muita karvan verran alle kutosen maksaneita viinejä heilahti yhtä lailla vuodenvaihteessa kipurajan yli (mm. henkilökohtainen suosikkini Palacio del Conde Crianza kallistui peräti 6,48 euron hintaiseksi). Tarttiskohan tehdä jotain, vai keskityttekö jatkossa vain arvostelemaan Huttusta ja Don Sanchoa uudestaan ja uudestaan (ei varmaan varsinaisesti huono idea sekään)?

  4. Huttustahan voi arvostella kerta toisensa jälkeen, koska sen valmistusmaa- ja tapa vaihtuu. Jännittää, onko juuri minun purkkini valmistettu miehen vai naisen genitaaleista.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: