Lapset pois yliopistosta!

Maanantainakin voi juoda itsensä humalaan. Tämä kuitenkin vaatii erityisiä toimenpiteitä, jotta päivästä tulisi mahdollisimman absurdi. Mielestäni makedonialainen alle viiden euron punaviini on hyvä alku maanantaikännille.

Jos viinin etiketissä suositellaan viiniä nautittavaksi pitsan kanssa, se herättää heti mielenkiintoni. Valitettavasti en päässyt kokeilemaan ytimekkäästi nimettyä Cabernetia (Makedonia; 4,99 €) pitsan kanssa, eikä viini päässyt täysin oikeuksiinsa. Viini nautittiin helsinkiläisen alkoholikulttuurin mukaisesti bussipysäkillä, bussissa ja Rautatieaseman edessä.

Suuntana oli Vanha Ylioppilastalo. Kuulemma jotain keikkoja oli tiedossa. Enhän minä muuten suuntaisi keskustaan päihtymään Kallion sijasta. Hämäsin suomalaista akateemista yläluokkaa ja livahdin yliopiston avajaiskarnevaaliin ilman yliopistokoulutusta. Siitäs saitte. Tosin jos Suomen akateeminen eliitti on sitä tasoa, mitä Vanhalla näin, en ole kovinkaan luottavainen rakkaan isänmaamme tulevaisuuden suhteen.

Siis vittu, viisitoistavuotiailta näyttäviä Sedun yökerhoista karanneita käsilaukkumimmejä koko paikka täynnä. Siinä ei Maria Gasolinan sambarytmitkään paljoa auttaneet, kun katse hakeutui ajoittain muuhun yleisöön. Ja mitä niillä vitun haisaappailla tekee keikalla? En tosiaankaan halua kymmenen vuoden päästä joutua sairaalaan, jos kirurgin lähestymisen kuulee sadan metrin päähän hainnahkasaappaiden kopistessa lattiaan.

Ja olihan se viinikin aika kamalaa. En oikein tiedä, kuinka Cabernetia kuvailisi. Se ei ole maultaan kovinkaan kitkerä, mutta ei myöskään järin laimea. Siinä ei ole karmeaa jälkimakua, mutta ei millään tasolla hyvääkään. Cabernet on pyhä keskinkertaisuus, jolla pääsee keskinkertaiseen humalaan. Makedonialainen sodan runtelema vivahde nousee kuitenkin omalla hyvällä tavallaan esiin.

Cabernet johdatti minut elämäni huonoimpaan maanantaikänniin. Illasta puuttui sellainen kielletyn hedelmän maku, joka on maustanut monia maanantai-iltojen baarireissuja. Nyt lähinnä teki mieli juoda itsensä nopeasti humalaan, jotta jaksoi katsoa keikat melkein loppuun asti. Toki asianmukaisesti nukahdin bussiin, heräsin pari pysäkkiä liian myöhään, ja ilta huipentui kävelymatkaan sateisessa syysyössä. Kuinka runollista.

Kesä, aurinko ja lämpö pistivät juomaan. Syksy, sade ja kylmyys pistävät myös juomaan. Tilanne vaatii hintansa, sillä taannoisen viikonlopun jälkeen tilin saldo oli huikeat 0,84 euroa. Kukkaro tietenkin tyhjillään. Onneksi rakas valtio maksaa kerran kuussa suojelurahaa ja antaa mukisematta lainaa.

 2/5

Mainokset
Published in: on 14.9. 2007 at 7:50  Jätä kommentti  

The URI to TrackBack this entry is: https://allekuuden.wordpress.com/2007/09/14/lapset-pois-yliopistosta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: