Kipurajoilla

Tällä viikolla on ollut sellainen olo, että voisin juoda loputtomasti olutta. Siis oikeasti, kaikki maailman oluet. Aika paljon olutta olenkin juonut, mutta päätin välillä keventää mieltäni vaihtamalla alle kuuden euron punaviiniin. Grand Sud Merlot (Ranska; 5,99 €) paljastuikin varsin onnistuneeksi kokeiluksi. Tämän vuoksi ajattelinkin vaihteeksi kirjoittaa arvostelussa itse viinistä.

Aluksi täytyy kuitenkin tarttua viinin miinuspuoleen. Toki on ymmärrettävää, että viinipullot suunnitellaan siten, että ne juodaan kerralla tyhjäksi, mutta luonnonkorkki pitäisi ehdottomasti saada laitettua kivuttomasti takaisin. Nytkin kävi niin, että piti lähteä Sörnäisistä Töölöön kesken viinipullon, ja jouduin vuolemaan korkkia pienemmäksi saadakseni sen takaisin. Kansalaiset barrikadeille! Kierrekorkit kaikkiin viinipulloihin!

Grand Sud Merlotin maku ei herätä samanlaisia intohimoja kuin esimerkiksi uusi Turtles-leffa, mutta se on hyvällä tavalla neutraali. Tämän totesi painostuksestani myös kaksi muuta koekaniinia. Alle kuuden euron punaviinien perisynnistä, katkerasta jälkimausta, ei ollut tietoakaan. Ja niinhän siinä kävi, että pullo juotiin tyhjäksi sujuvan nopeasti, mikä johti akuuttiin humalatilaan.

Kierrettyäni Länsi-Helsingin kokoomussektoreita Etu-Töölöä ja Pikku-Huopalahtea/Munkkiniemeä myöten lähdin rakkaaseen Kallioon juomaan kossua. Tällä kertaa kokemus poikkesi aiemmista melkoisesti. Meinasi nimittäin roska mennä silmään, kun näin ensimmäistä kertaa elämässäni avatun PUOLENTOISTA LITRAN kossupullon. Kun elämä potkii päähän, tällaiset asiat saavat tulevaisuuden näyttämään jälleen valoisalta. Tai pimeältä riippuen siitä, kuinka paljon juo.

Grand Sud Merlotia voi suositella varauksetta. Kipurajoilla pyörivä hinta tosin saattaa pelottaa meitä useimpia vasemmistolaisia, mutta tällä kertaa jopa kannattaa panostaa sen 50 senttiä enemmän. Pikavilkaisu pankkitililleni kuitenkin antoi viitteitä siitä, että kesän viimeiset viinini saattavat olla ne loput alle viiden euron punkut.

Mainokset
Published in: on 27.7. 2007 at 9:28  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://allekuuden.wordpress.com/2007/07/27/kipurajoilla/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommenttiaJätä kommentti

 1. No mutta, kyllähän sellaisen tavallisen, solakan puukorkin saa melko helpostikin takaisin paikoilleen. Pitää vain pusertaa. Oletteko kokeilleet takaperin?
  Myönnän toki, että kierrekorkki on oivallinen keksintö.

  Juomaharrastevälineitä myyvissä kaupoissa näkyy monestikin pullonsulkijoita, kuten tällaisia: http://tinyurl.com/yrmhyz tai http://tinyurl.com/2xlfgx. Enpä ole oikeastaan koskaan nähnyt kenenkään käyttävän tuollaista. Varmaan vähän sama juttu kuin munankeittimien kanssa.

 2. Toki väännän luonnonkorkkini takaisin aina takaperin. Grand Sud Merlotin korkin kanssa mikään – edes useamman ihmisen suorittama – puserrus ei vain auttanut.

  Pullonsulkija on kyllä vähän sellaista itsensä pettämistä. Vähän niin kuin tilaisi litran tuopin kakkosolutta.

 3. Jos käyttää pullonsulkijaa niin sitten pitää kyllä juoda myös viinilaseista. Ja sisätiloissa.

  Eli ei käy mun luontooni.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: