Tosi-tv:n kirous

Mitä tapahtuu, kun nörtit juovat keskenään tai hyvässä lykyssä jopa naisten seurassa? Se selvisi minulle, kun korkkasin ensimmäistä kertaa elämässäni Don Opas (Espanja; 4,95 €) -pullon. Yritin samalla keksiä syitä sille, miksen ollut vielä maistellut näinkin huokean hintaista punaviiniä. Eipä sille hyvää syytä löytynyt. Mutta siinäpä oiva syy korkata Don Opas eräänä samettisen aurinkoisena perjantai-iltana.

Punaviinin kanssa voi nauttia myös videopelejä. Vaikken ollut vielä nautiskellut pisaraakaan alkoholia, en silti tajunnut laittaa Guitar Hero -ohjaintani esim. muovipussiin, vaan heitin sen reteästi selkääni ns. Bruce Springsteen -tyyliin ja hyppäsin bussiin. Siinä saikin sitten hätistellä tyttöjä koko viisitoistaminuuttisen matkan ajan, kun olin niin cool. Tai ainakin kuvittelin niin, kun suljin silmäni.

Ensimmäinen lasillinen Don Opasta maistui käyneelle virtsalle. ”Hyi vittu, tällaista en ole maistanut sitten Don Hugon”, muistan todenneeni. Onnekseni auki unohtunut kierrekorkki (Don Opasta saa muuten sekä kierre- että luonnonkorkilla riippuen myymälästä) jalosti viinin makua sen verran, että sen joi ihan kivuttomasti loppuun. Vähemmän yllättäen viimeiset huikat maistuivat jo varsin miellyttäviltä. Tässä vaiheessa videopelit oli jo pelattu, ja miesvaltainen seurueemme seurasi silmä (ja joku muu) kovana amerikkalaista Kaunotar ja nörtti -show’ta. Totesimme yksimielisesti, että kyseinen reality menee metsään siinä, että porukka yrittää esittää niin nörttiä, mutta ei ole sitä luonnostaan. Yritetään heittää joku nolo tanssi ja kertoa, miten hyvin koodaaminen sujuu, mutta tosinörtin ominaisuudet kilpailijoilta puuttuvat. Kukaan ei esimerkiksi alkanut puhua tytöille porealtaassa Kapteeni Amerikasta.

Sen sijaan minä puhuin. En porealtaassa, mutta kuitenkin. Baarissa maltoin melkein hillitä itseni, mutta viimeistään yöbussissa kamelin selkä katkesi. Ja siinä samassa näytin vähän muille matkustajille Guitar Hero -ohjaimen pull off – ja hammer-tekniikoita. Vielä nörtimpi toverini kyseli vähän downpickauksesta, mihin vastasin, että kynteni pitäisi olla pidemmät, jotta se onnistuisi kunnolla. Ja TAAS sai hätistellä tusinoittain naisia ympäriltä. Olinkohan cool vai olinkohan cool?

Don Opasta voi suositella hintansa puolesta kaikille viinin ystäville. Suosittelen kuitenkin nautiskelemaan jotain muuta alkoholia (kossu, kossu!) ennen pullon avaamista, jottei ensimmäinen lasillinen nosta päivän lounasta kurkkuun. Siitä eteenpäin viinin nauttiminen onkin yhtä juhlaa, jos on osannut valita seuransa yhtä nörttipainotteisesti kuin minä tahdosta riippumattani yleensä teen. Don Opas ja Kapteeni Amerikka kulkevat käsi kädessä.

3/5

Mainokset
Published in: on 21.5. 2007 at 20:08  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://allekuuden.wordpress.com/2007/05/21/tosi-tvn-kirous/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommenttiaJätä kommentti

  1. MUTTA Kapteeni Amerikka EI ole homo, vaikka viimeisessä virkkeessä vähän epäilyttävästi siihen päin vihjataankin.

  2. […] Opas – 5,58 * El Tiempo Tinto – 5,59 * Karahvipunaviini – 5,75 * Magyar Édes Vörös Bor – […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: