Nyt loppu sahti, nyt loppu sahti

Lisää välittömiä vaikutuksia Kokoomuksen vaalivoitosta: Don Sancho oli poistunut sekä asematunnelin että Forumin Alkosta. Tästä raivostuneena ostin päättäväisesti Hannibalia (Välimeren alue; 5,10 €). Kuten suoralta kädeltä teilattu Karahvipunaviini, myös Hannibal on jokin juuri ja juuri punkuksi luokiteltava eri rypäleiden sekoitus. Odotukset olivat siis ehkä korkeammalla kuin koskaan.

”Teille yksi juttu ehkä outo homma täällä Reggae OK.
Ja jossei kaikille viel tuttu silti koko ajan päällä Reggae OK.”

Riki Sorsan unohtumaton Euroviisu-klassikko Reggae OK oli todellakin koko ajan päällä. Ehkä se oli muille puistossa juopotelleille nuorille vähän outo homma, kun yksi seurueemme jäsenistä kaivaa repustaan kannettavan vinyylisoittimen, pistää Harry Harkimon naamalla varustetun kuvavinyylin lautaselle ja pudottaa neulan B-puolen ekaan raitaan.

”No niin rastat kun kundit kulmilla tätä biittiä pitää omanaan.
Ja mätti joka sanoi kiitti mulle riitti Reggae OK.”

Hannibal on varustettu luonnollisestikin metallisella kierrekapselilla, kuten Alkon terminologia virallisesti menee. Siis eipä aikaakaan, kun purskuttelin viiniä suussani. Hannibal muistuttaa maultaan jotain Sorbuksen, vichyn ja Don Sanchon sekoitusta. Se ei maistu käytännössä lainkaan oikealle punaviinille, vaikka se punaviiniksi luokitellaankin. Tästä jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä. Olisiko parempi, että Hannibal maistuisi noin viiden euron punaviinille vai Sorbukselle, jonka sekaan on kaadettu kivennäisvettä?

”Tää rytmi menee tajuntaan se soundi on kuin pommi Reggae OK.
Sen opit kyllä tosta vaan se tuttu on kuin rommi Reggae OK.”

Rytmi ja Hannibal menivät sen verran lujasti tajuntaan, että kyseistä suomalaisen pop-lyriikan ehkä merkittävintä riimittelyä tuli laulettua itsekin aika monta kertaa päivän ja yön aikana. Loppuyöstä Riki Sorsan lyriikka alkoi todellakin olla tuttua kuin rommi. En pidä itseäni järin hyvänä solistina, mutta onneksi sain kiitettävästi taustatukea humalaisilta seuralaisiltani. Mutta niinhän se menee, että esiintyviä taiteilijoita tarvitaan aina. Kuten muuan viiksekäs mieshenkilö totesi seuraavana iltana anniskeluravintolassa: ”Taiteilijan työ on välikäsi Jumalan työlle.”

”Ja jos kiinnostaa tää meno nyt niin nauti siitä kunnes läkähdyt.
Ja kohta säkin sanot tää biitti mulle kiitti Reggae OK, Reggae OK, Reggae.”

Tässä vaiheessa kertoisin teille mielelläni metroista. Yksi hienoimpia asioita, missä olen parin viimeisen vuoden sisällä ollut mukana, on Reggae OK:n kuunteleminen täydessä metrossa. Kannettavalla vinyylisoittimella tietenkin. Saimme osaksemme varmasti paljon kiitosta, vaikka muut matkustajat eivät sitä ulospäin juuri näyttäneetkään. Ja pääasiahan on, että itse viihtyy. Tätä toistelen itselleni myös aina, kun päädyn tanssimaan kämppisten silmien edessä mäkihyppypuku päällä Boyzonen varhaistuotannon tahdissa.

”Tää rytmi menee tajuntaan se soundi on kuin pommi Reggae OK.
Sen opit kyllä tosta vaan se tuttu on kuin rommi Reggae OK.”

Toistamiseksi menee, mutta niinhän se meni silloinkin. Onneksi ymmärsimme kulttuuriravintola Wanhassa Ketussa, etteivät kaikki seurueen jäsenet ole välttämättä riemuissaan, kun hoilaamme mainittuja riimejä seitsemättäkymmenettä kertaa peräkkäin. Siispä vaihtelua tarjosi tulkintamme Bat & Ryydin ikivihreästä suomipop-klassikosta Ehtaa tavaraa. ”Nyt loppu sahti” -hokema toistettiin aika monta kertaa, ja luulenpa vaan, että baarin tarjoilijatar olisi halunnut kuulla sen vielä muutaman kerran lisää.

Hannibalia olisi helppo kutsua makeaksi litkuksi, mutta sitä en nyt tee. Jos sitä vertaa vaikka retardiin pikkuserkkuunsa Karahvipunaviiniin, niin Hannibalin maku on kuin joisi – noh, yli viiden euron punaviiniä. Jos olet kasvanut Sorbuksen kanssa vuosien myötä erilleen, voit turvallisin mielin siirtyä tyyppaamaan raikasta, vichymäistä Hannibalia. Elämässä on tehtävä siirtoja suuntaan jos toiseen, ja sama pätee tähänkin asiaan. Oman siirtoni tein anniskeluravintolassa, kun kaadoin tuopillisen olutta vaihtelun vuoksi omaan syliini.

3/5

Mainokset
Published in: on 15.4. 2007 at 17:03  Jätä kommentti  

The URI to TrackBack this entry is: https://allekuuden.wordpress.com/2007/04/15/nyt-loppu-sahti-nyt-loppu-sahti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: