Kevätaurinko ja K-Kaupan Väiski

Enpä ole ennen avannut pussikaljakautta (tässä tapauksessa pussiviinikautta) maaliskuun puolella. Tänä vuonna tuo maaginen päivä oli lauantaina 24.3. Löysin kollegani Kallion kirjaston takaa mutaisesta puistosta, ja täytyihän sitä itsekin aloittaa alkoholin nauttiminen niin viehättävässä ympäristössä.

Jos viinin virallinen nimi on Karahvipunaviini (Euroopan unioni/Altia; 4,91 €), eivät odotukset hivo taivaita. Olen nyt pari päivää yrittänyt keksiä viinille vielä munattomampaa ja luotaantyöntävämpää nimeä, mutta en ole kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut. En keksi Karahvipunaviinin nimeämispolitiikalle muuta selitystä kuin se, että kuluttajien odotuksia ei ole haluttu nostaa liian korkealle. Ehkä Altialla on tajuttu jo valmistusvaiheessa, ettei viinin maku ole kaksinen, ja pistetty samantien nimen ja pullon kanssa läskiksi. Pullokin nimittäin kilpailee rumimman näkemäni viinipullon tittelistä.

 

Vaan turha on valittaa nimistä ja pulloista, jos viini maistuu kelvolliselta. Mutta kuten ehkä arvasittekin, se jäi jälleen toiveajatteluksi. Karahvipunaviinin etiketissä kerrotaan, että viini on sekoitus useita erimaalaisia punaviinejä. Häh? Ei siis ainoastaan eri rypäleiden sekoitus, vaan eri viinien sekoitus! Faktaa minulla ei asiasta ole, mutta mausta päätellen sekoituksessa on käytetty ainakin Closieresia, Petit Cog Rougea ja El Tiempoa. Täytyy tosin myöntää, että viini nautittiin suht hätiköiden suoraan pullon suusta, koska aurinko oli laskemassa ja ilma kylmenemässä. Voisin kuitenkin veikata, ettei viinille kehuja liialti sataisi, vaikka olisin juonut sen kotona lasista. Karahvipunaviini on kamalaa. Se maistuu kamalalta, sitä myydään kamalan näköisessä pullossa ja sillä on kamala nimi.

Humalluin kuitenkin kiitettävästi. Hetkeä myöhemmin todistin paikan päällä elämäni ensimmäistä pubivisaa. Pubivisassa ei ole mitään muuta vikaa kuin ne osallistuvat tyypit, jotka olisivat valmiita vaikka kuuntelemaan Suurlähettiläitä voittaakseen visan. Onhan se ihan kunnioitettavaa, että omistautuu asialle, mutta jossain menee raja. En nimittäin tiedä, kumpi on todellisuudessa pahempaa: jäädä visassa hännänhuipuksi vai tietää, mikä on K-Kaupan Väiskin oikea nimi. Aivan, kuka vittu edes on K-Kaupan Väiski?

Jos jotain kyseisestä illasta opin, niin sen, että viinipullon juominen loppuun kymmenen sekuntia ennen nukkumaanmenoa ei tunnu yhtä hyvältä idealta seuraavana päivänä. Toisaalta eipähän tarvinnut enää aamulla katsella Karahvipunaviinin jämiä ja juoda niitä naama irvessä joskus myöhemmin. Jätin sunnuntaina 25.3. kello 5.00 aamuyöllä Karahvipunaviinin lopullisesti taakseni. Tästä edespäin juon ainoastaan laadukkaita viinejä, kuten Don Sanchoa ja sellaista.

1/5

Mainokset
Published in: on 26.3. 2007 at 18:35  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://allekuuden.wordpress.com/2007/03/26/kevataurinko-ja-k-kaupan-vaiski/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

  1. Täytyy muistaa että joensuulaiset ylioppilaat antoivat kyseiselle kuselle monta pistettä. Älytöntä.

  2. Se kertookin Joensuusta kaiken tarvittavan.

  3. Huomatkaapa, että kyseessä oli alle VIIDEN euron punaviinien arvostelu. Ei siis verrattavissa, koska lähtökohtakin on täällä eri. Hyvähän teidän rikkaiden pääkaupunkilaisporvarien on juoda kuuden euron punkkujanne! Täällä hätistellään susia toisella kädellä ja toisella hörpätään Karahvipunaviiniä karvalakki päässä kesäpakkasilla, samalla kun pelätään skinejä ja talvisotaa ja nostalgioidaan Suur-Karjalaa!

  4. Jäi taas mainitsematta testinne näkövammaisuus, sillä Don Sanchossa mausta puolet on etiketissä.

  5. ”Enpä ole ennen avannut pussikaljakautta (tässä tapauksessa pussiviinikautta) maaliskuun puolella.”

    Et kai kun ikäsi ei ole ennen riittänyt!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: