Mäkihyppypuku, Hjalliksen maailmanympäripurjehdus ja 2 pulloa viiniä

Näihin sanoihin tiivistäisin viikonloppuni. Ohjelmassa oli kaverin syntymäpäivien viettäminen Hämeenlinnassa, jossa päätin jatkaa testityötä halpojen punaviinien parissa. Koska kyseessä olivat syntymäpäivät, asunvalintani oli luonnollisestikin pinkki mäkihyppypuku. Kuultuani että paikalle on saapumassa ihmisiä juhla-asuissa epäilin jo hetken asuvalintani nerokkuutta, mutta loppujen lopuksi valinta osoittautui toimivaksi. Jopa niin toimivaksi, että paikallisen pizzerian omistaja yltyi spontaaniin naurukohtaukseen saapuessani pizzeriaan neljän jälkeen aamuyöllä. Mäkihyppypuvun ainoa huono puoli oli sen huono hengittävyys. Ihmettelin pitkään, miksi puku on vuorattu hiostavalla vaahtomuovilla, mutta tajusin jossain vaiheessa iltaa, että ehkei mäkihyppypukuja ole tarkoitettu arkisiksi oloasuiksi.

Niin, itse viineistä. Tällä kertaa testiin joutuivat italialainen Villa Anna (5,92 €) ja unkarilainen Magyar Édes Vörös Bor (4,87 €). Magyarin hinta arvelutti sen verran, että päätin juoda ensin Villa Annan alta pois, jotta Magyar menisi paremmin alas. Ja menihän se. Villa Annaa kuvailisin hyvin tyypilliseksi halpisviiniksi. Maku ei karkoita, mutta ei myöskään hyväile makuhermoja. Pullon tyhjentämisen jälkeen join huomaamattani muutaman lasillisen suht tanakkaa boolia, jonka rohkaisemana avasin Magyarin. Ja mitä ihmettä! Eihän se ollutkaan kaameaa kuraa. Toki asiaan saattoi vaikuttaa noin kymmenen nautittua alkoholiannosta, mutta myös testiryhmämme toinen jäsen totesi asioiden olevan hyvällä mallilla. Eipä hänkään tosin vaikuttanut olevan ihan parhaassa mahdollisessa arviointikunnossa. Magyar Édes Vörös Bor on kuitenkin mahdollisesti paras alle viiden euron punaviini, jota olen koskaan juonut.

Tässä vaiheessa kertoisin teille mielelläni Riki Sorsasta ja Hjallis Harkimosta. Tosiystävinä luovutimme syntymäpäiväsankarille noin 60 vinyylilevyä, joiden mukana oli mm. Riki Sorsaa, Samantha Foxia, kolme Simply Redin levyä, Lionel Ritchietä, Iskelmäfestivaali 1976 ja Kim Lönnholmia. Tässä siis satsin parhaimmisto. Riki Sorsan julkaisu oli hämmentävä kokemus. Herra Sorsa on nimittäin omistanut levynsä Hjallis Harkimon maailmanympäripurjehdukselle (ei sentään Hjallikselle itselleen). Eihän siinä mitään, mutta kun kyseessä on kuvavinyyli, johon on painettu märkä ja tuskaisen näköinen Hjallis Harkimo purjehtimassa merellä, niin hämmennys on melkoisen suuri. Mitäpä muuta todellinen musiikinystävä voi toivoa kuin kuunnella Reggae O.K:ta ja katsella, kun Hjalliksen naama pyörii vinyylisoittimella? No joo, ehkä Kim Lönnholmin levyä, mutta onneksi sekin oli saatavilla.

Itsehän en ole järin konservatiivinen henkilö, joten mielestäni ei ole häveliästä lähteä mäkihyppypuvussa baariin. Ehkä Sedun portsareilla olisi ollut jotain mäkihyppääjiä vastaan, mutta ravintola Hannibalin henkilökunta suhtautui hyvin ymmärtäväisesti nuoren urheilijan asuvalintaan. Valitettavasti myös meillä atleeteilla on heikot hetkemme. Illan heikko hetki sattui kohdalle siinä vaiheessa, kun läimäytin vahingossa varsin miellyttävän oloista naishenkilöä poskeen. Syytän huonoa tuulirakoa.

Villa Anna ja Magyar Édes Vörös Bor osoittautuivat kovaksi kaksikoksi. Sen sijaan Lionel Ritchien levy oli tylsää muniinpuhaltelua, joka ei vastannut lainkaan uskomattoman tyylikkään kansitaiteen asettamia kovia odotuksia. Mutta enpä minä syntymäpäiväsankarina valittaisi, jos kokoelmani olisi täydentynyt Ritchien lisäksi Nicon (ei sen hyvän naisartistin, vaan jonkun latinorakastajan) ikimuistoisella singlellä I Need Your Love tjsp.

Mainokset
Published in: on 11.3. 2007 at 20:44  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://allekuuden.wordpress.com/2007/03/11/makihyppypuku-hjalliksen-maailmanymparipurjehdus-ja-2-pulloa-viinia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentJätä kommentti

  1. […] vain alle viiden euron punaviinejä. Magyar Édes Vörös Bor (Unkari; 4,87 €) onkin jo ”arvioitu” blogissa aiemmin, mutta klassikoiden klassikkoa, Don Sanchoa (Espanja; 4,80 €) on tietoisesti […]


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: