Paulo Coelho on munaton vässykkä

”Ihminen ei voi koskaan lakata uneksimasta. Unelmat ovat sielun ravintoa niin kuin ruoka on ruumiin ravintoa.”

Jeanjean Merlot -pullon normista poikkeava muotoilu ja luonnonkorkki viittaavat siihen, että ulkoviinillisiin seikkoihin on taas panostettu maun kustannuksella. Ja tietysti avaaminen meinasi mennä vituiksi, mutta missäpä hyvässä juomassa ei korkkipuukrutonkeja olisi.

Viinin voimalla haluaisin tänään kertoa Paulo Coelhosta. Tämän jutun alussa oleva lainaus on ilmeisesti kyseisen jannun uusimmasta suomennetusta kirjasta tai ainakin sen mainoksesta peräisin. Olen miettinyt tuota lausetta ja mainosta nyt kohta sen kuukauden, minkä se metroja on rumentanut.

Onko banaalimpaa lauseparia olemassakaan? Voiko kukaan keskiluokkaisten kirjakerhokotirouvien suosikki kirjoittaa tylsempää skeidaa? Ensinnäkin tuon voisi tulkita jotenkin niin, että unelmat muuttuvat ihmisen läpi mentyään päivittäiseksi paskaksi, joka unohdetaan heti kun se on saatu kehosta pihalle. Syvällistä, eikö totta? Tietysti toisena aspektina kyseisessä lainauksessa on se, että se on ihan järkyttävän perseestä.

Coelho on kuulemma maailman suosituin portugalinkielinen kirjailija. Mitä helvettiä? Eikö kahdestasadastamiljoonasta kielen taitajasta löydy pätevämpää latteuksien laatijaa? Tämä liittyy tietysti laajempana yhteiskunnallisena ongelmana siihen, että haluttavimmat kohdeyleisöt ovat A) teini-ikäiset 2) keski-ikäiset naiset. Mikään muu ei selitä tällaista Crazy Frog -ilmiötä. Tosin ehkä, toivottavasti, teini-ikäiset eivät lue tällaista pettuleipää. Myönnetään, Harry Potterillakin on ongelmansa, mutta että Paulo Coelho. Huh huh.

Ja tietysti joku nojatuoliesteetikko siellä selittää, että en minä voi näin sanoa, kun en ole yhtään Coelhon kirjaa lukenut. En olekaan ja silti voin. Arvatkaa miksi? Jos Bazar-kustantamo haluaa minun tekevän ostopäätökseni tämän jutun alussa lainatun tekstin tapaisilla ulostekertymillä niin olisi parempi varautua siihen, että vastakkainen päätös tehdään samasta materiaalista. ”Unelmat ovat sielun ravintoa niin kuin ruoka on ruumiin ravintoa.” Oikeasti? Paino Paulo vittuun.

Kaveri näyttääkin ihan turhanpäiväiseltä lässyttäjältä:

paolo_coelho.jpg

Viini oli yllättävän hyvää ja siksi lykkäänkin sen uuteen kategoriaan. Ilman korkkibiittejä varmasti parempaa juotavaa. Jälkimausta piti sanoa jotain, mutta en muista mitä. Ei se kuitenkaan häiritse. Pullon muotoilun takia sopii hyvin illanistujaisiin vietäväksi kikkaviiniksi ja samainene venkuraisuus vie huomiota kuuden euron mausta. Tuomio: ihan jees.

Jeanjean Merlot. 5,99e.

Mainokset
Published in: on 28.2. 2007 at 20:00  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://allekuuden.wordpress.com/2007/02/28/paulo-coelho-on-munaton-vassykka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. Mulkku jätkä, ei voi muuta sanoa.

 2. WHAT THE SHIT.

  Coelho on turhanpäiväinen vässykkä, mutta yhdenäköisyys maailman kovimman jätkän eli Peter Gabrielin kanssa on hämmästyttävä: http://i.rollingstone.com/assets/rs/32/59/images/00313095_lg.jpg

 3. hola paulo quiero decirte que eres el escritor que mas admiro soy colombiana me encanatron tus libros veronika decide morir, once minuto, manual del guerrero de la luz,el paregurino enter otros

 4. mitä vittua edellisessä viestissä sanotaan ja miksi se on sanottu?

 5. No se luuli kirjoittavansa itse Paololle ihailijapostia. Ihailee tuota tumpeloa yli kaiken…
  Itse päädyin samaan kuin tuomari tuolla yllä. Ihan fraasikone koko heppu. Mutta nostan olematonta hattuani herran kyvyille markkinoida tuota huttuaan.

 6. haha.. nyt tais olla taas 2.2veressä.. noi on muute noi alle kuuden euron pullot yleensä kaikki aikamoista kuraa..

 7. On muuten tämäkin reilusti yli budjetin nykyään, huikealla 7,25e hinnallaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: